Het Lomboek

In opdracht voor de Gemeente Utrecht heb ik samen met 4 anderen ‘Het Lomboek’ neergezet. De vraag vanuit de gemeente was hoe zij de sociale cohesie onder bewoners in Wijk West van Utrecht kunnen vergroten zonder dat het lijkt alsof het vanuit de gemeente komt. Wij hebben het volgende concept bedacht:

“Lombok is niet de meest welvarende buurt van Utrecht. Maar het is wel rijk. Rijk aan culturen, aan geschiedenis en rijk aan verhalen. Verhalen van mensen die overal vandaan komen. Hoofdstukken uit hun leven. Sommige leuk en andere wat minder, maar allemaal mooi. Deze verhalen verdienen gedeeld te worden. Helaas blijven ze meestal achter gesloten deuren. Veel bewoners van Lombok vertellen graag. Als je het aan ze vraagt komen de mooiste verhalen los. Alleen gaat het niet vanzelf.

Wat als er nou een manier was om de bewoners hun verhaal te laten doen? Om meer over elkaar te weten te komen en zo elkaar te begrijpen. Die manier is er nu.

Een boek met lege pagina’s. Die ingevuld kunnen worden door buurtgenoten. Waarin ze kwijt kunnen wat ze hebben meegemaakt, waar ze moeite mee hebben of gewoon iets grappigs over zichzelf. Een boek waarin ze hun buren kunnen leren kennen zodat de stap naar echt contact klein gemaakt wordt. Een boek die het begin kan zijn van samenwerkingen en vriendschappen.

Dat boek is het Lomboek.”

Bekijk hier het volledige Lomboek.

2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *